Nej tak til landsstævne i Vendsyssel

DGI har takket nej til en fælles ansøgning fra Frederikshavn og Hjørring, som værtsbyer for det store landsstævne 2017. Aalborg er stadig inde i billedet som værtsby.

Det traditionsrige landsstævne afvikles i 2017 for 27. gang, og seks kommuner har søgt om at blive værtsby.

- Vi mener bestemt, at et landsstævne i Frederikshavn og Hjørring kunne blive en stærk inspirator for det nordjyske foreningsliv. Men efter en nøje gennemgang af ansøgerfeltet må vi beklageligvis meddele, at vi ikke har valgt at gå videre med ansøgningen fra Frederikshavn og Hjørring, siger DGI's formand, Søren Møller, der også er formand for landsstævnets udvælgelsesudvalg.

Udvalget har blandt andet hæftet sig ved, at Frederikshavn og Hjørring i ansøgningen ønskede at afvikle landsstævnets højdepunkter, det vil sige stævnets åbning, festaften og afslutning, på to forskellige lokaliteter.

I følge ansøgningen er det i Frederikshavn og Hjørring heller ikke muligt at afvikle de fleste aktiviteter i ét stævnecentrum eller i nærheden af stævnecentrum.

- Både DGI og DGI Nordjylland har haft en rigtig god dialog med Frederikshavn og Hjørring Kommuner, og vi vil naturligvis gerne fortsætte dialogen om andre fremtidige samarbejdsområder, selvom landsstævnet i 2017 altså ikke kommer til Frederikshavn og Hjørring, siger Søren Møller.

De fem ansøgerbyer, der er tilbage i opløbet om landsstævnet 2017, er Aalborg, Vejle, Viborg, Slagelse og Holstebro.

Udvælgelsesudvalget vil i løbet af efteråret rejse rundt til de øvrige fem byer for at vurdere, hvilke rammer de kan skabe for et landsstævne.

Hvem der bliver værtsby for DGI og DDS' landsstævne i 2017 afgøres i december.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord