Nej tak til lavere løn

Forbundsformand i NNF Ole Wehlast tror ikke på, at løntilbageholdenhed kan sikre arbejdspladser i Danish Crown.

- Vi vil kæmpe for danske arbejdspladser. Men vi tror ikke på, at en lavere løn giver så meget som et ekstra slagtesvin eller en eneste dansk arbejdsplads.

Sådan siger forbundsformand Ole Wehlast til det udspil, Danish Crown i denne uge præsenterer for medarbejderne på svineslagterierne - blandt andet i Sæby. Udtalelsen kommer på baggrund af et møde i Fødevareforbundet NNFs hovedbestyrelse onsdag formiddag.

Forbundsformand i NNF Ole Wehlast tror ikke, at løntilbageholdenhed kan redde så meget som en eneste arbejdsplads. Danish Crowns udspil indeholder ellers annullerede lønstigninger og indslusningsløn.

- Siden 2009 har slagteriarbejderne i Danish Crown ikke oplevet lønstigninger, og alligevel er det ene slagteri efter det andet blevet lukket, og antallet af ugentlige slagtninger er rekordlavt. Danish Crown har altså haft 5 år til at vise omverdenen, at lavere lønomkostninger skaber flere arbejdspladser.

- Men, hvor der i 2009 var knap 8.000 slagteriarbejder på de danske svineslagterier, så er der i dag under 6.000 tilbage. Og herfra skal man så trække de slagteriarbejdere, der i dag arbejder på slagterierne i Faaborg, Rønne og Skærbæk. De tal siger alt om, hvor mange arbejdspladser, besparelser på lønomkostninger giver, fastslår Ole Wehlast.

Fødevareforbundet NNFs Hovedbestyrelse peger i stedet på oprettelsen af et medarbejderskab, som løsningen på de danske svineslagteriers udfordringer.

En sådan model er også et af elementerne i Danish Crowns udspil, hvor der lægges op til, at medarbejderne indbetaler 5 % af deres løn til et medarbejder-investeringsselskab. Selskabet skal investere i en øget svineproduktion til gavn for de danske svineslagterier. Medarbejderne vil efter 10 år få deres penge retur plus renter i samme hastighed, som de er blevet indbetalt:

- Jeg har hele tiden troet på, at denne type aftale kunne være redningsplanken for Danish Crown. Det tror jeg fortsat, og jeg håber, at Danish Crown vil tage imod medarbejdernes tilbud om at investere 1 milliard kroner over 10 år. Det vil for alvor kunne fremtidssikre svineslagterierne i Danmark, fastslår Ole Wehlast.

Nu venter NNF på Danish Crowns reaktion.


Seneste nyt

fra Nordjylland