Nej tak til rå grøntsager

Forvirringen om hvilke rå grøntsager man må spise og ikke må er total. Den farlige e-colibakterie VTEC får nogle til at ryste på hovedet, og andre til at ryste i bukserne. Hos Cafe Slugten i Lønstrup tager man ingen chancer, og skiftede en overgang salaten ud med kål.

- Vi brugte spansk salat, men vidste jo ikke rigtigt, om det var farligt, så i tiden frem til vi kunne få leveret garanteret dansk icebergsalat brugte vi kinakål i stedet. Vi har skiftet salaten for en sikkerheds skyld, og for at ingen skal blive syge af at spise her, fortæller servitrice Anette Damberg Larsen fra cafeen i Lønstrup.

Heller ikke gæsterne fra Frederikshavn i cafe Slugten tager chancer og undgår bevist rå grøntsager - ikke bare i forbindelse med restaurantbesøget i Lønstrup.

- Vi er holdt op med at spise rå grøntsager hjemme, vi køber frost i stedet og koger dem så, for så skulle der vist ikke være noget farligt ved dem, siger en af gæsterne, pensionist Bent Jensen.

Fødevarestyrelsen advarer fortsat mod tomater, agurker og bladsalat fra Tyskland, og selv om de spanske og danske agurker er frikendt, er en anden af cafeens gæster Henny Jensen forvirret og stadig bekymret over situationen.

- Jeg synes det er forfærdeligt med den bakterie. Folk bliver så syge og dør jo af det, ja, det er uhyggeligt, så jeg holder mig fra agurkerne, siger Henny Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland