Nej tak til røg

Der er stor forskel på, om kollegerne mener, at rygepauser er ok. Nordjyderne er de mest intolerante.

Der er stor forskel på, om kollegerne mener, at rygepauser er
ok. Nordjyderne er de mest intolerante.
Nordjyderne synes ikke, at rygerne skal have lov til at holde rygepauser, mens københavnerne er af den modsatte opfattelse.

Kun 12 procent på arbejdspladser i hovedstaden mener, at det er helt urimeligt eller urimeligt, at rygerne kan holde pause og tænde sig en smøg i ny og næ. Men i Nordjylland ligger tallet på 30 procent.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for HK/Privat.

- Ikke rygerne kan godt føle, at rygerne holder flere pauser, og rygerne mener, at det er deres ret, når de nu er tvunget til at gå udenfor, siger Svend-Erik Hermansen.

Arbejdsmiljøkonsulenten opfordrer lederne til at tage problemet alvorligt.

- Mange steder er der indført strenge regler om, at rygerne skal forlade bygningen for at ryge, men man har ikke tænkt over, hvordan det påvirker arbejdet. Derfor skal man skabe en dialog på arbejdspladsen, hvor man finder frem til nogle spilleregler, som alle kan acceptere, siger han.

Svend-Erik Hermansen lægger dog samtidig vægt på, at det overordnet set har skabt væsentligt færre konflikter på arbejdspladsen, at man har fjernet rygningen fra kontorerne.  

På landsplan giver 83 procent af virksomhederne mulighed for rygepauser. Det er dog kun en femtedel af medarbejderne, der benytter sig af muligheden og holder rygepauser selv.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland