Nej til Bilka i Hjørring

Miljøminister Ida Auken vil ikke give Hjørring lov til at udvide A-Z til en Bilka.

Drømmen om at få en Bilka til Hjørring ser ud til at være slukket for Hjørring byråd. I et svar til den nordjyske folketingspolitiker Karsten Lauritzen (V), skriver miljøminister Ida Auken (SF), at hun ikke mener, der skal være mulighed for at udvide den eksisterende A-Z til en Bilka.

Det skriver Nordjyske.

Ida Auken henviser til en Cowi-rapport, som konkluderer, at et nyt Bilkavarehus primært vil hente sin omsætning fra byens eksisterende butikker samt fra andre byer i kommunen, blandt andet Hirtshals. Og miljøministeren ønsker ikke at give de større byer lov til at etablere store varehuse, hvis det sker på bekostning af by- og handleslivet i de mindre byer.

- Jeg forstår ikke, at regeringen vil afvikle i stedet for at udvikle. Efter min mening er det røde flertal i Hjørring byråd - som anbefaler en Bilka - bedre end en minister i København til at vurdere, hvad der vil være godt for Hjørring, siger Karsten Lauritzen (V) til Nordjyske.

Også Hjørringbormester Arne Boelt (S) er skuffet over meldingen, og han frygter, at byen nu mister det eksisterende A-Z, som er mindre end det ønskede Bilka og derfor er etableret inden for lovens rammer.

- Dansk Supermarked har klart sagt til mig, at A-Z ikke mere passer ind i deres koncept. Så måske drejer de nøglen om. I denne regerings tid kan jeg ikke mindes at have fået andet svar end "nej" uanst hvad vi har spurgt om, siger Arne Boelt til Nordjyske.


Seneste nyt

fra Nordjylland