Nej til kortere uddannelse

Videnskabsminister Helge Sanders forslag om kortere uddannelser, falder ikke i god jord hos de studerende ved Aalborg Universitet.

Tager afstand fra Helge Sander
De studerende på Aalborg Universitet tager afstand fra Helge Sanders udtalelse om at de studerende kan nøjes med en bachelor uddannelse, og at der bør fokuseres på at få de studerende ud på arbejdsmarkedet allerede efter bachelor uddannelsen.

Underminerer videnssamfundet
Det underminerer ifølge de studerende, det danske videnssamfund, at fortælle de studerende at en lang specialiseret uddannelse ikke er nødvendig og samtidig er det en bjørnetjeneste for de studerende, som igennem bachelor uddannelsen bliver uddannet til en langt større arbejdsløshed end de studerende der tager en kandidat uddannelse.

Helge Sander underminerer AAU
De studerende mener, at ministerens visioner underminerer ideen bag ved Aalborg universitet, hvor bachelor graden bruges til at give en bred forståelse af feltet og kandidat uddannelsen uddanner den studerende indenfor specifikke felter som arbejdsmarkedet efterspørger, samtidig foregår det største samarbejde med erhvervslivet på kandidatuddannelsen.

Uddannelserne skal forbedres
Derfor mener de studerende at man bør forbedre uddannelserne i stedet for at opfordre de studerende til at boykotte dele af dem.


Seneste nyt

fra Nordjylland