Nej til vindmøller

De fire vindmøller kommer næppe til at ligge i Manna Kær.

De omstridte planer om at rejse fire vindmøller på 150 meter i Manna Kær i Brønderslev Kommune bliver næppe gennemført.

Møllerne er omstridte - ikke mindst fordi de skulle placeres i et større uforstyrret landskab ved Thise Bakker, men også fordi vindmølle-ejerne ville donere flere millioner kroner til byens foreninger som kompensation for gener.

Tilbudet fik dog ikke lukket munden på modstanderne, tværtimod. Og det må vi respektere, mener formanden for byrådets teknik og miljøudvalg, Michael Klitgaard.

- Vi har haft to andre vindmølleprojekter i høring, hvor der slet, slet ikke har været den samme folkelige modstand. Og det synes jeg, man skal tage hensyn til. Vindmøllerne i dette projekt kommer til at ligge tæt på Manna by og det spiller en stor rolle. Jeg synes ikke, det er det rigtige sted at placere de her møller, siger Michael Klitgaard til DR Nordjylland.

Michael Klitgaard har sonderet terrænet hos sine kolleger i byrådet og har en klar fornemmelse af, at der er flertal for at give afslag på opstilling af vindmøllerne.

Denne melding bliver mødt med glæde og en smule vantro af de nærmeste protesterende naboer - som foreksempel Anna Mette Andersen.

- Det er meget, meget dejligt at høre. Men jeg vil godt have det på tryk, før jeg siger: Yes, så tager vi champagnen.

I første omgang skal planerne og indsigelserne drøftes på teknisk udvalgs møde på fredag.


Seneste nyt

fra Nordjylland