Nemt at overvåge børn på udflugt

Teknologien er her allerede. Og det er faktisk ikke særligt dyrt, at lave et system, der kan hjælpe pædagogerne med at holde styr på en flok børnehavebørn på udflugt i skoven.

Hos Lyngsoe Systems i Aars er de eksperter i at udvikle systemer, der holder øje med ting i bevægelse. Deres radiosendere bruges allerede blandt andet i lufthavne, hos postvæsnet og på sygehuse.

Og ifølge Keld Ole Nielsen, der er Business Development Director i den nordjyske virksomhed, så vil det ikke koste ret meget at tilpasse systemet, så man kan holde øje med, om et barn forlader det område en flok børnehavebørn er på, når de er på udflugt. Det fortæller han til TV2/Nord.

- Det er egentligt bare en radiosender, som barnet for eksempel har i lommen, og så har pædagogen en læser, der er koblet til mobilen. Hvis så et barn forlader zonen på for eksempel 25 meter, så fortæller en alarm, at nu er Frederikke her ikke mere. Og så kan man hurtigt reagere, inden børnene er væk.

Systemet er heller ikke særligt dyrt at lave. Men det har ikke været efterspurgt, så derfor er det ikke udviklet:

- Selve radiosenderen koster måske 150 kroner, og så er der varierende priser på modtagerne, men de er heller ikke så dyre. Og så skal der udvikles en app, men det er der mange der vil byde ind med. Så det handler jo i sidste ende om, at der ikke har været nogen der efterspørger det, fortæller Keld Ole Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland