Netto åbner i Sæby

Konkurrencen om dagligvarekunderne bliver ekstra hård i Sæby, når Netto åbner på hjørnet af Nordens Allé og Aalborgvej.

Netto melder sig ind i kampen om dagligvarekunderne med en ny forretning i Sæby på adressen, hvor der er i dag står Bilhjørnet på navneskiltet. Det fortæller Kanal Frederikshavn.

Egentlig var det meningen, at Kiwi skulle åbne på adressen, men samtlige Kiwi-butikker lukkede og de planlagte Kiwi-butikker blev tidligere på året overtaget af Dansk Supermarked, som i stedet for satser på en Netto. 

Selv om butikken stadig er i sin planlægning, har Netto allerede søgt flere medarbejdere til sin nye butik i Sæby. Det fremgår blandt andet af dette jobopslag i arkivet på Jobindex. 

Kommuneplanen giver imidlertid kun mulighed for at åbne en butik på 1.000 kvadratmeter, men Netto ønsker en butik på 1.200 kvadratmeter.

Med Folketingets vedtagelse af den moderniserede planlov er byrådet pålagt at medvirke til at sikre lige konkurrencevilkår mellem eksisterende og nye butikker og derved medvirke til en effektiv butiksstruktur. Det vurderes, ifølge Kanal Frederikshavns oplysninger, at én ny dagligvarebutik i den syd-vestlige del af byen vil øge konkurrencen.

Kommunen har nu udarbejdet en ny lokalplan og tillæg til kommuneplanen. Den skal udsendes i offentlig debat i otte uger. 

Med Nettos indtog i kystbyen kan sæbynitterne indenfor en radius af 500 meter handle i både Meny, Aldi, Rema 1000, Fakta, Lidl og SuperBrugsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland