Nettobutikker forærer påskens rester væk til velgørenhed

01:40

Nettobutikker i hele landet forærede i dag de fødevarer, som ville blive for gamle i påsken, til velgørende organisationer.

Nettobutikkerne fra hele Danmark leverede torsdag omkring 15 tons fødevarer til FødevareBanken.

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan lyder et gammelt ordsprog, som Nettos supermarkeder i den grad har taget til sig. 

Nettobutikker i hele landet forærede torsdag de fødevarer, som ville blive for gamle i påsken, til velgørende organisationer. Alt sammen i et forsøg på at begrænse madspild.

- Selvfølgelig vil vi rigtig gerne sælge alle de varer, vi kan, men for at vi også kan have friske varer på hylderne på lørdag, så vil der være noget overskudsmad, der bare skal smides ud, siger Frederik Møller Christensen, butikschef hos Netto i Løgstør. 

Netto har selv en ambition om at reducere sit madspild med 50 procent inden år 2030. 57 påskelukkede nettobutikker er med i ordningen. Tilsammen donerer de 15 tons fødevarer - eller hvad der svarer til 37.500 måltider. 

Frederik Møller Christensen, butikschef i Netto i Løgstør, leder efter overskudsvarer i butikken. Foto: Tommy Hald

Kommer væresteder til gode

De mange fødevarer havner hos FødevareBanken i Århus, som sørger for, at de bliver fordelt videre ud til brugerne. 

- Vi laver mad af de her fødevarer. Vi forvandler madspild til måltid, og så får vores brugere stor gavn af de her varer til blandt andet påskefrokoster, siger Clara Sørensen, driftsassistent hos FødevareBanken.

Et af de steder, hvor maden ender, er på det sociale værested Café Parasollen i Viby, hvor det kommer brugerne til gode. 

- Det, synes jeg, er i orden. Det er godt at spise. Hvorfor skal det bare smides i skraldespanden? Det er bedre, at vi andre får det, siger Orla Rasmussen, pensionist og bruger hos Café Parasollen

Ud over påsken donerer Netto også mad i juledagene. Alt sammen i et forsøg på at reducere sit madspild.

Det sociale værested Café Parasollen i Viby er et af de steder, der får glæde af overskudsmaden fra Nettobutikkerne.  Foto: Tommy Hald

Forsiden lige nu