Netværk kun for kvinder oplever stor tilstrømning

Et erhvervsnetværk kun for kvinder. Det var, hvad det eneste kvindelige medlem i bestyrelsen for Hobro IK's fodboldafdeling ønskede at skabe. I første omgang var der ikke mange, der troede på ideen, men kvindenetværket blev en realitet og er på få måneder blevet en stor succes.

Klokken er fem minutter over syv om morgenen på DS Arena i Hobro. Omkring 80 kvinder er mødt op for at høre konsulent Susie Lynge fortælle om, hvordan de kan blive bedre til at networke.

Det er HIK Kvindenetværk, der har stablet arrangementet på benene. Medlemmerne af netværket, som kun er for kvinder, mødes en gang om måneden.

- Jeg får mulighed for at få indsigt i en masse andre kompetencer, end jeg har i det daglige, og så er der noget god energi her om morgenen, siger Gitte Hindkær, afdelingsdirektør i Jyske Bank, som er med i netværket.

- Der er en rigtig fin tone her, og vi er gode til at lære hinanden at kende, siger Tina Woods, tegnestueleder ved Buchs.

Ideen til HIK Kvindenetværk opstod i Hobro IK's bestyrelseslokale. Fodboldklubbens eneste kvindelige bestyrelsesmedlem fik ideen til netværket, men i første omgang mødte hun ikke megen opbakning.

- Jeg så et netværk i København med kvinder, som drak champagne og tænkte: "Det skal vi også i Hobro." Så nævnte jeg det for administrationschefen i fodboldklubben, og han var ikke vildt begejstret, da han hørte det, siger Vibeke Riis Jakobsen, som er viceforstander på Hobro Efterskole og sidder i bestyrelsen i Hobro IK.

Vibeke Riis Jakobsen gik dog videre med ideen om et kvindenetværk. Netværket startede op i januar og allerede nu tæller det 44 faste medlemmer.

quote - Jeg så et netværk i København med kvinder, som drak champagne og tænkte: "Det skal vi også i Hobro."

Vibeke Riis Jakobsen, bestyrelsesmedlem i Hobro IK

- Det bliver jeg jo vildt stolt af. Vi havde håbet på 40 kvinder efter et år. Der er ikke gået et år endnu, og at vi allerede i dag kan samle 80 kvinder, er vi bare mega stolte af, siger Vibeke Riis Jakobsen.

Det er kvinder med tilknytning til erhvervslivet i og omkring Hobro, som samles. Her udveksler de erfaringer og forsøger at inspirere hinanden.

- Vi har haft et tema, hvor det handler om kvinder i bestyrelser, fordi det er svært. Vi ved, at bestyrelser, der har kvinder med, performer bedre og kan levere nogle rigtig gode resultater, men hvorfor er det, vi ikke er der? Det er ikke altid, fordi de bliver sammensat af mænd. Det er også, fordi vi ikke bringer os selv i spil, siger Lone Kalstrup, som er facilitator i HIK Kvindenetværk.

Kvindenetværkets flotte start har givet idekvinderne mod på mere. Omverdenens manglende tro på projektet er blevet gjort til skamme.

- Vi er blandt andet blevet kontaktet af Brøndby IF, som er nysgerrige på, hvad det her handler om, og der har også været andre, som tænker, at der må være et behov, eftersom det her kan lade sig gøre, siger Lone Kalstrup.

Klokken lidt i ni er torsdagens møde forbi. Allerede nu bliver der set frem til næste træf i netværket.

- Det skaber bare en anden dialog, at vi kun er kvinder, så det sætter jeg stor pris på, siger Gitte Hindkær.


Seneste nyt

fra Nordjylland