Ni børnehaver skal lukkes

Hver fjerde børnehave i Hjørring Kommune foreslåes lukket. Årsagen er faldende børnetal.

Allerede mindre end en uge efter politikerne i Hjørring Kommune i efteråret lukkede syv skoler, kom det frem at også adskillige børnehaver skal lukke. Nu er der så blevet sat navne på ni børnehaver, der foreslåes nedlagt.

Børnehaven Solstrålen i Rakkeby er en af de daginstitutioner, der er i fare for at blive lukket.

- Herude føler føler vi, at alt kommunalt tilsyneladende skal nedlægges. Det er som om alting bare skal til Hjørring. Hvad er der efterhånden at være her for, siger Lise Bilde, der er forældrerepræsentant for Solstrålen.

Det er allerede vedtaget at skolen i Rakkeby skal lukke. Nu er det så børnehaven med 22 børn, der risikerer at forsvinde. Fordi der i følge Hjørring Kommunes beregninger er for mange daginstitutioner til for få børn.

- Vi skal lukke børnehaver, fordi børnetallet falder, og fordi vi ikke har økonomi til at bevare alle børnehaver, siger Viggo Bilde (Lokallisten), der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Hjørring

Hvis det hele skal gå op i en højere enhed for kommunen, så skal der minimum være 40 børn i en børnehave, hvis den ikke skal lukkes.

På mandag mødes Børne- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune for at drøfte forvaltningens forslag. Herefter vil der være en høringsperiode på tre uger.

Her er de ni børnehaver som - af forvaltningen i Hjørring Kommune - foreslåes lukket:

Ulvkær i Hirtshals
Ane Maries Hus i Vrensted
Stjernehuset i Vrå
Pyramiden i Mosbjerg
Mariehuset i Lørslev
Skovager i Poulstrup
Solstrålen i Rakkeby
Kollegieparken i Hjørring
Børnehuset i Hjørring


Seneste nyt

fra Nordjylland