Nibe Festival er slut: Tak for i år

Den 34. udgave af den lille fede er slut efter godt 100 koncerter på fire dage.

Nibe Festival 2018 er slut. Nu venter bare oprydningen efter fire dages festival med godt 25.000 gæster.

Der er blevet drukket mere end 7.000 liter friskpresset appelsinjuice - spædet op med vodka.

4.200 frivillige sørger for rene toiletter, kolde fadøl, kontrol ved hegnet, varme burgere og hundredevis af andre små og store opgaver. Og om 360 dage starter det hele forfra igen i Skalskoven.

- Oplevelsesmæssigt har festivallen i år været i top. Vejret og humøret har været drøngodt, og folk har opført sig eksemplarisk godt, lyder det fra festivalleder Peter Møller Madsen. 

Det har været en rolig festival for ordensmagten. Daglige besøg af narkohunde og gennemsyn af tasker ved indgangen har mindsket narkofundene.

quote Oplevelsesmæssigt har festivallen i år været i top. Vejret og humøret har været drøngodt, og folk har opført sig eksemplarisk godt

Peter Møller Madsen, Nibe Festival

En enkel koncert blev stoppet før tid, da bandet Ude af kontrol fik publikum til at feste så hårdt igennem, at det hele kom ud af kontrol.

Tørken betød afbrændingsforbud, og tvang Weber Grill Academy til at bruge gasgrill i stedet for kul, mens Aalborg Forsyning manede til besindighed hos nibenitterne i forhold til vandforbruget. En festival, der flerdobler indbyggertallet har tæret hårdt på grundvandsreserverne.

Her dagen derpå er det en meget tilfreds festivalleder, der ser tilbage på de seneste dage.

- Gæsterne skal have drønmeget ros! Jeg synes vi har et publikum, der er enormt harmonisk og sociale, og som vil festen. Det glæder mig, siger Peter Møller Madsen og fortsætter:

quote Gæsterne skal have drønmeget ros! Jeg synes vi har et publikum, der er enormt harmonisk og sociale, og som vil festen

Peter Møller Madsen, Nibe Festival

- Gæsterne har været så gode! De har respekteret afbrændingsforbuddet, de har levet med et vandtryk, der var udfordret, og de har færdes fornuftigt i varmen, og været pisse gode til at tage hånd om hinanden! Det synes jeg er en kæmpe oplevelse at se, siger han.

Han fremhæver også alle festivalens frivillige, som har ydet en stor indsats.

Natten til søndag var der også et midlertidigt nedbrud på systemet, der håndterer betalingskort. Ifølge festivallederen skyldes det en opdatering hos NETS, og betød, at det i en periode ikke var muligt at købe drikkevarer i boderne.

- Men det er det eneste øv, der har været. Det ville have været dejligt at være varslet om sådan noget, siger Peter Møller Madsen. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland