Nielsens store nedtur

Ny bog går bagom det nordjyske håndboldikon Rikke Nielsen på godt og ondt.

På håndboldbanen var Rikke Nielsen en af profilerne, da Aalborg DH spillede med i den sjove ende af ligaen. Men selvom håndboldikonet følte hun prøvede både op og nedture på banen, så var det ingenting mod den oplevelse der ventede hende, da hun valgte at indstille karrieren. I bogen "Til sidste fløjt" der udkommer i morgen fortæller hun ærligt om det chok der ramte hende, da hendes første barn Magda blev føldt med Downes Syndrom.

- Det var et kæmpechok at få Magda, for scanningerne havde ikke vist, at hun havde Downs syndrom. Men jeg fik et godt råd: Prøv at finde ud af, hvad hun er for en. Og hun er ikke som alle andre, men hun er super dejlig og kan virkelig lære os nogle ting. Man bliver selvfølgelig mor med stort M, for hun skal stimuleres noget mere, og tingene tager lidt længere tid. Men det er ikke sådan, at vi tænker, at vi har et handicappet barn. Hun er bare Magda og er ligesom alle andre børn, fortæller Rikke Nielsen, fortæller Rikke Nielsen ifølge NORDJYSKE.

Men det var langtfra den eneste ubehagelige overraskelse der ventede nordjyden på den anden side af livet som håndboldspiller. En kræftknude på halsen Rikke Nielsen troede var godartet var det modsatte.

- I forhold til spillet på banen er man fuldstændig magtesløs. Man kan bare sætte sig ned på en stol og håbe på, at lægerne og efterbehandlingen klarer det. Det var egentlig det værste. Og efter jeg blev konstateret rask, er jeg bare taknemmelig for hver eneste dag. Det lyder kliché-agtigt, at man lever i nuet og er glad for hver eneste lille ting. Men det er man virkelig, fortæller Rikke Nielsen.

Rikke Nielsen stoppede livet som håndboldspiller i august 2008.