Nødråb: Nyfødte hvalpe dør af sult

En hundeejer i Vrå står i noget af et dilemma. Hendes labrador har nemlig fået hele 13 hvalpe, men det er alt for mange til de alle kan overleve. Derfor haster det nu med at finde en anden hundemor, som hvalpene kan amme hos. Ellers dør hvalpene, advarer en dyrlæge.

Labradoren Sia fødte for to-tre dage siden et nyt kuld hvalpe. Hele 13 af slagsen blev det til. Men det er alt for mange, fordi Sia slet ikke kan producere nok mælk til, at hvalpene vil kunne overleve. To af hvalpene har allerede måtte lade livet. Tre mere bliver aflivet, hvis der ikke findes en ny ammehund inden 48 timer.

Men det tager også hårdt på Sia, som får penicillin, fordi hun har fået feber, da hun bliver overanstrengt af at amme de mange hvalpe.

Derfor forsøger Birgitte Christensen, som er Sias ejer, nu at finde frem til en anden hundemor, som kan overtage nogle af ungerne. Men det er ikke nemt, for det er vigtigt, at den nye hundemor også har hvalpe, som blot er to-tre dage gamle. Ellers vil den nye mors egne hvalpe nemlig ikke acceptere Sias unger.

Kan du hjælpe Birgitte Christensen med at finde en amme-hund til nogle af Sias små hvalpe inden det er for sent, kan du ringe til hende på telefon 22 37 97 62.


Seneste nyt

fra Nordjylland