Nørdedag i Aalborg: Kort- og brætspil hitter som aldrig før

Bræt- og kortspil som eksempelvis kortspillet Magic: The Gathering har længe haft et ry for at være et nørdet spil. Men nu er interessen stigende, og på TREKANTEN i Aalborg var der fredag inviteret til nørdedag.

De fleste mennesker har prøvet at spille med kort. Det kan enten have været almindelige spillekort eller andre spil som eksempelvis UNO.

Men det er de færreste, der har prøvet at spille fantasty-kortspillet Magic: The Gathering. Kortspillet involverer drager og monstre og går på ud på, at man skal besejre sin modstander med kortene.

Magic har i lang tid haft ry af at være et nørdet spil og bliver kun spillet i bestemte brætspilsklubber. Derfor er de færreste danskere, der tilfældigvis falder over spillet og prøver det. Men nu er interessen for spillet stigende, fortæller Peter Thomsen, der arbejder hos bræt- og kortspilsklubben 9220 Magic i Aalborg.

- Generelt er interessen for de her kortspil stigende, men man skal ud og opdage dem, før man begynder at spille dem, siger Peter Thomsen.

Derfor tog han og resten af 9220 Magic initiativ til fredag at afholde en nørdedag på biblioteket og kulturhuset TREKANTEN i Aalborg Øst, hvor de inviterede Aalborgs skoler forbi for at prøve kræfter med nogle andre spil, end dem de er vant til.

- Vi synes, at Magic: The Gathering er det fedeste kortspil i verdenen, så vi vil gerne have, at en masse mennesker lærer det at kende. Men det er lidt svært, for man falder ikke bare over det. Den bedste måde at få folk til at spille kortspillet er inviterer aktivt skoleklasser herned, siger Peter Thomsen.

Til dagen var mere end 100 skoleelever fra Tornhøjskolen, Herningvejens Skole og Mellervangsskolen samlet for at prøve kræfter med mere komplekse kort- og brætspil.

- Jeg bliver stolt og glad, når jeg kan se gnisten tændes i et øje og se, at der er noget ekstra i det her nørderi, som lægger ud over ludo, siger Peter Thomsen.

Du kan se, hvad eleverne synes om spillene i videoen over indslaget.


Seneste nyt

fra Nordjylland