Cross-camp: Nogen tager til Gran Canaria - andre foretrækker at tage til Dall

Der er masser af oktan og crossere i alle størrelser, når Aalborg Motocross Klub holder sommercamp på banen i Dall.

Sammen med 30 frivillige fra Aalborg Motor Klub arrangerer formanden, Morten Christiansen, i disse dage cross-camp på motocrossbanen i Dall ved Aalborg.

Flere hundrede motocrosskørere fra især Danmark, men der er også kørere fra både Norge og Sverige i alderen fra 2-3 år og den ældste, der har været på banen for at køre, er 74 år.

Flere af deltagerne har taget hele familien med til Dall, så arealet ved siden af motocrossbanen er omdannet til en campingplads, hvor familien er på camping.

Så foruden at køre motocross er der også plads til hyggeligt samvær mellem kørere og forældre om aftenen, hvor der spises sammen eller grilles til den helt store guldmedalje.

Blandt de mange frivillige, der gerne rykker en uge af sommerferien for at hjælpe med træningen af de unge talenter, er den danske mester i motocross, Nichlas Bjerregaard, der selv startede i klubben, da han var fire år gammel og nu nyder at vise og fortælle de nye kørere, hvordan man kan blive så god, at man kan ende med et Dansk Mesterskab.

Men Nichlas Bjerregaard synes også, det er lige så vigtig med det sociale samvær, der er blandt kørere og forældre om aftenen.

Hver formiddag underviser Nichlas og de andre elitekørere fra klubben de unge deltagere i alle former for teknik inden for cross, og eftermiddagen er så fri til at prøve de mange ting af på banen.

Cross-campen fortsætter helt frem til lørdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland