Nøl skyld i at Kvægtorvet forsvinder

Nøl i Kommunalbestyrelsen i Aalborg er årsag til at den gamle bygning Kvægtorvet nu skal jævnes med jorden. Beskyldningerne kommer fra folketingsmedlem Per Clausen, som ærgrer sig. Og det gør borgerne i byen også.

Resterne af det gamle kvægtorv får lov til at stå indtil en ny lokalplan er vedtaget af byrådet. Så ryger den sidste rest af bygningen.

-Det er ikke særligt fedt. Jeg syntes det er en fed bygning. Det er ærgerligt, siger studerende Nadia Lehrer til TV2/NORD.

Folketingsmedlem Per Clausen er ikke overrasket. Nedrivningen har han set ligge i kortene længe.

-Der har ikke været nogen vilje. Dem som har kunnet træffe de beslutninger, der gjorde det meningsfyldt at bevare Kvægtorvet, de har alle sammen arbejdet imod det. Derfor har vi nu den situation, at bygningen er en ruin, og hvor det så er dejligt nemt at få tilslutning til at rive det ned, siger Folketingsmedlem Per Clausen til TV2/NORD.

Selv om bygningen i dag ligner en ruin, er stemningen på gaden at den sagtens kan reddes og derfor ikke bør rives ned.

-Aalborg har så travlt med at rive alle deres gamle bygninger ned i stedet for at bevare nogle ting. Der skal bare ofres nogle penge på Kvægtorvet, så bliver det flot, siger pensionist Else Poulsen til TV2/NORD.

Men netop pengene har været det helt store problem i forløbet omkring Kvægtorvet. Den investor, der har haft midlerne og viljen til at gøre projektet færdigt har ikke meldt sig, så i dag erkender Per Clausen, at det er svært at se andre udveje end at bygningen rives ned.

-Det er svært at træffe andre beslutninger nu. Man skal bare ikke glemme, at den beslutning er en konsekvens af en række forsømmelser som Aalborg Byråd har gjort sig skyldige i, og som dem der har planlagt Musikkens Hus har gjort sig skyldige i. Det kan godt være at konsekvensen i dag ikke kan være anderledes, men jeg synes det er rigtig, rigtig ærgerligt, siger Folketingsmedlem Per Clausen til TV2/NORD.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Aalborgs borgmester Henning G. Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland