Nørager Mejeri var selv skyld i syreudslip

Da to kar med syre fra Nørager Mejeri slap ud i Nørager Bæk, var det selvforskyldt. Syren var nemlig ikke forsvarligt opbevaret.

Det har Miljøcenter Århus vurderet og har derfor sendt en mail til Nordjyllands Politi, så det kan undersøge, om der er grundlag for at rejse en tiltale mod mejeriet.

- Virksomheden har opbevaret deres kemikalier et sted, som er i modstrid med de vilkår, de har i deres godkendelse. Da uheldet skete, løb kemikalierne derfor ud i det lokale regnvandssystem, forklarer biolog Anne-Mette Kloster fra Miljøcenter Århus til P4 Nordjylland.

Omkring 1800 liter syre løb ud i en kloak og derefter ud i Nørager Bæk, hvor syren dræbte al liv i en strækning på 3,5 kilometer. Og det er netop opbevaringen, Miljøcenter Århus angriber.

- De skulle have stået det sted, på det areal, hvor det løber i deres udligningstank, hvor de har mulighed for at opsamle kemikalier og ph-udligne dem, og hvor det sendes til rensningsanlæg, siger Anne Mette Kloster til P4 Nordjylland.

Sagen er nu ude af Miljøcenter Århus' hænder, og det er op til Nordjyllands Politi at vurdere, om der skal rejses tiltale mod Nørager Mejeri.


Seneste nyt

fra Nordjylland