Nord- og Østeuropæisk Melodi Grand Prix Aalborg

Udenlandske ekspertjuryer vil gøre det danske Melodi Grand Prix mere uforudsigeligt. Alligevel hælder eksperterne til den mest traditionelle popsang.

Norge. Tyskland. Rusland. Aserbajdsjan. Tidligere har disse lande først skullet bekymre de danske Melodi Grand Prix-deltagere, hvis de gik hen og vandt den lokale afdeling af den europæiske musikkonkurrence.

Men ved lørdagens grandprix i Aalborg sker der en regulær suverænitetsafgivelse til fire udenlandske ekspertjuryer, som får 40 procent af stemmerne i den endelige afgørelse på grandprixet.

- Det kan være med til at gøre konkurrencen mere åben og uforudsigelig, forudser formand for Danmarks officielle Melodi Grand Prix-fanklub, Johann Sørensen.

Han tager positivt imod tiltaget, selvom han er skeptisk ved at afgive for meget indflydelse til udlandet.

- De udenlandske juryer bliver først taget med på råd i superfinalen med de sidste tre sange. Indtil da er det suverænt seerne og den danske jury, der bestemmer. Så længe, det ikke er mere end det, så er det fint, konstaterer han.

- Den svenske Melodifestival har haft et lignende koncept og havde sidste år hele 11 udenlandske juryer inde over afgørelsen. Det ville jeg personligt synes, er for meget, for så får de for stor indflydelse, mener formanden.

Han har sammen med resten af de danske Melodi Grand Prix-seere 50 procent af stemmerne i afgørelsen af grandprixet, som lidt usædvanligt kun har ni sange. Den 10. er udelukket, da den har været offentliggjort på nettet og dermed er i konflikt med de internationale regler.

Diskvalifikationen til trods er Johann Sørensen tilfreds med det musikalske udbud.

- Jeg synes generelt, man har prøvet at udvikle grandprixet i en positiv retning, så det ikke står i stampe og følger udviklingen i musikken generelt, siger han.

Han fremhæver den meget elektroniske "Forever I B Young", som synges af det tidligere S.O.A.P.-medlem Suriya, og den mere afdæmpede "Baby Love Me", der fremføres af Philip Halloun og Emilia, som de musikalske yderpunkter.

Alligevel peger både bookmakere, bloggere og andre eksperter på den klassiske popsang "Venter", spillet af Christian Brøns og Patrik Isaksson, som storfavorit.

- Det er nok den, der vil være danskernes favorit, for den har det mest fængende omkvæd. Og halvdelen af sangen bliver, som den eneste, sunget på dansk, påpeger Johann Sørensen.

Han kan dog godt frygte for sangens eventuelle muligheder ved det internationale grandprix, der afholdes 26. maj i Aserbajdsjan.

- Hvis vi sender den af sted, er det et godt spørgsmål, om den også kan tage point i Grækenland, Tyrkiet og Montenegro. Jeg er i tvivl om, hvor bredt den vil ramme, forklarer formanden.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland