Nordens bedste fødevareproducenter henter inspiration i Thorup Strand

Vinderne af Embla, der er en nordisk madpris, er i disse dage på inspirationstur i Danmark.

Som Nordeuropas største kystlandingsplads er Thorupstrand et af de helt særlige steder at besøge for især mad og fødevareinteresserede. Tirsdag besøgte nogle af nordens bedste fødevareproducenter så Thorupstrand i forbindelse med en inspirationstur hos nogle af de bedste fødevareproducenter i Danmark.

De besøgende er alle vindere af fødevareprisen Embla. Embla blev uddelt for første gang i år 2017 . Prisen har fokus på de bedste rå- og fødevarer i de nordiske lande. Tirsdag startede alle vinderne så deres inspirationstur i Danmark med at besøge Thorupstrand. 

-  Bare det at kunne høre hvordan man har samlet sig sammen som sådan et lille samfund, hvor alle mand giver en hånd med, det er fantastisk, fortæller Ola Rubeksen fra Færøerne. Hans spisested Heimablídni vandt Embla for at være den bedste nordiske maddestination. 

Meningen med Embla-prisen er, at de nordiske lande bliver bedre til at dele viden med hinande på tværs af landegrænser, og prisen den er støttet af Nordisk Ministerråd. 

Det er Landbrug & Fødevarer, der har valgt at invitere vinderne af Embla en tur til Danmark som præmie for at vinde konkurrencen.

- I stedet for at man får et eller andet sølvfad eller en middag på en fin restaurant, så vil vi med turen at være med til at underbygge det, der egentlig var dagsordenen for nordisk ministerråd, fortæller Andreas Buchhace, der er chefkonsulent og projektleder ved Landbrug & Fødevarer. 

Udover Thorupstrand skal Embla-vinderne også besøge Thise Mejeri, Fru Larsen i Randers, Risbjerg økologiske grise på Fyn, Nyborg Destilleri, Dragsholm Slot, Farm of ideas i Lejre og Bæst i København. 

Vinderne er Embla-prisen 2017:

  • Årets Nordiske Madhåndværker: Leif Sørensen, Fish Chips, Færøerne
  • Årets Nordiske Råvareproducent: Díminargardur, Færøerne
  • Årets Nordiske Mad til mange: Annika Unt, Sverige
  • Årets Nordiske Madkommunikatør: Michael Björklund, Åland
  • Årets Nordiske Maddestination: Heimablídini, Færøerne
  • Årets Nordiske Madiværksætter: Thomas Snellmann, Finland
  • Årets Nordiske Mad til børn og unge: Geitmyra Matkultursenter, Norge

Seneste nyt

fra Nordjylland