Nordens bedste restaurant skal findes ved middag hos Bühlmann

22. maj skal nordens bedste resaturant - vinderen af Nordic Prize - findes. Det sker ved en gallamiddag på Gourmetrestaurant Bühlmann i Aalborg.

Til foråret skal nordens bedste restaurant for syvende gang kåres, og i år bliver det i nordjyske rammer.

Gourmetrestaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde er ikke selv med i konkurrencen om den flotte titel, men den ambitiøse restaurant, der startede op for blot ni måneder siden skal være rammen om kåringen, og allerede nu er chefkok og restauratør ved at sætte en menu på op til 10 retter sammen, der skal skabe opmærksomhed om Aalborg-restauranten hos nordens toprestauranter og kokke.

- Men selvfølgelig i første omgang en krævende opgave, som vi sætter stor vilje og forberedelse ind på for at  løse i respekt for finalisterne og de gæster, som vi samtidig glæder os afsindigt til at vise, hvad vi formår, siger restauratør Danni Bühlmann i en pressemeddelelse.

Det er fem nordiske restauranter - en fra hvert land - der kæmper om titlen som nordens bedste restaurant, og den danske respræsentant er Kong Hans Kælder i København. De øvrige nominerede er Dill (Island), Maaemo (Norge), PM og Vänner (Sverige), Chef & Sommelier (Finland)

Udover repræsentanter for arrangørerne, restauranterne og pressen gør restauranten plads til 60 betalende gæster, der kan købe plads i restauranten. Til den nette sum af 2100 kroner pr couvert.

- Selvfølgelig kunne vi på Scheelsminde godt finde fysisk plads til endnu flere, men skal vi toppræstere i køkkenet og blandt tjenerne ude ved bordene, så vil vi simpelthen ikke lukke flere ind. Alle skal opleve sig forkælede, siger Danni Bühlmann.


Seneste nyt

fra Nordjylland