Nordjyde bag Grand Prix vinderne

Popgruppen Lighthouse X vandt i lørdags det danske melodi grand prix. Men hvad de færreste ved er, at en fremtrædende nordjyde faktisk står bag bandet.

Lørdagens Melodi Grand Prix blev vundet af bandet Lighthouse X, der overraskende vandt med sangen Soldiers of Love. Popgruppen skal dermed repræsentere Danmark i finalen i Stockholm til maj. 

Der er bare ikke ret mange, der ved, at de danske vindere af Melodi Grand Prix'et har en nordjysk bagmand.  Det er nemlig den kendt nordjyske kulturprofil, operasanger og Skagens ambassadøren Jens-Christian Wandt, kendt fra Verdensballetten i Skagen og julekoncerterne på TV2 Nord.

Samme med skuespilleren og sangskriveren Søren Bregendal skabte Jens-Christian Wandt Lighthouse X. 

- Det hele begyndte en dag Søren bankede på min dør og fortalte han havde gået med drøm, han mente, vi skulle realisere sammen, siger Jens-Christian Wandt. 

Jens-Christian Wandt begyndte herefter at skabe Lighthouse X sammen med Søren Bregendal. De to valgte, hvem de andre medlemmer skulle være, og så skulle der jo også skabes kontakt til sponsorer og samarbejdspartnere. Derfor har nordjyske Jens-Christian Wandt haft en vigtig del i succesen og sejren i ved lørdagens Melodi Grand Prix. 

- Jeg ved ikke helt hvad man i denne sammenhæng kalder sådan en som mig – manager, inspirator eller sparringspartner. Drengene kalder mig kort og godt ”Far”, siger Jens-Christian Wandt.

Selvom Lighthouse X og "far" vidste, at de havde fat i den lange ende med deres sang Soldiers of Love, kom sejren faktisk som en overraskelse for dem. 

- Det var virkelig uventet, at vi vandt. Ingen havde fokuseret på at skulle vinde, men udelukkende på at deltage for at fortælle det gode budskab. Måske det var med til at gøre det hele mere afslappet, og gøre oplevelsen til en fest siger Jens-Christian Wandt.


Seneste nyt

fra Nordjylland