Nordjyde bedrog for 1,3 millioner

Manden bag hjemmesiderne "Det Sorte Register" og "Politiet dummer sig" fik tirsdag stadfæstet sin dom på to års fængsel for bedrageri.

Den 28-årige nordjyde Ole Eli Christiansen fik tirsdag ved Vestre Landsret i Aalborg stadfæstet sin dom på to års fængsel for en række forskellige bedrageri-sager. Han er dømt for i alt at have svindlet sig til 1,3 millioner kroner, og sagen omfattede i alt 26 forhold.

Bedrageriet fandt sted fra 2009 til 2011, hvor manden boede i Aalborg Øst og var RKI-registreret samt på førtidspension. I den tidsperiode har han oprettet forskellige firmaer ved hjælp af falske dokumenter, så han kunne bedrage leverandører. Blandt andet har han bedraget Falck Danmark for 190.000 kroner ved at købe hjertestartere gennem sit falske firma, som han aldrig betalte for.

Ole Eli Christiansen er også dømt for at have udgivet sig for at være politibetjent og at have stoppet to unge i Kongerslev, der kørte på én knallert. Han skrev bøder på mellem 1500 og 2000 kr. til de unge og ringede derefter til deres forældre og forklarede dem om børneopdragelse.

Derudover blev manden også dømt for at have udgivet sig for at være kriminalbetjent på Mou Skole, hvor han hentede en 14-årig pige, som han fortalte skulle med på politigården. Han kørte af sted med pigen, men efter en halv time satte han pigen af igen ved skolen.

Til dommen siger Ole Eli Christiansen:

- Dommen falder på et tørt sted. Så er jeg sikker på at få mad på bordet.

Den 28-årige havde en reststraf fra en tidligere dom på 223 dage, der blev medtaget i dommen. Han har erkendt de 23 ud af de 26 forhold.

Ole Christiansen er kendt for hjemmesiderne "Det Sorte Register" og "Politiet dummer sig", hvor han har registreret blandt andre politifolk, advokater, politikere og bankansatte.


Seneste nyt

fra Nordjylland