Nordjyde blandt først udtagne til Paralympiske Lege

Den nordjyske bordtennisspiller Peter Rosenmeier er blandt de første atleter, der er udtaget til de Paralympiske Lege i Rio.

2016 er både olympisk og paralympisk år, og landets allerbedste paraatleter har skruet helt op for forberedelserne frem mod det ultimative mål. I dag blev de første paralympiske atleter udtaget på et pressemøde i Idrættens Hus i Brøndby. Blandt de udtagne var den 31-årige parabordtennisspiller Peter Rosenmeier, det skriver Dansk Handicap Idræts-Forbund i en pressemeddelelse.

Bordtennisspilleren fra Hadsund har markeret sig flot i 2015. Således vandt han sølv i single og guld i double, da der i oktober sidste år blev afholdt EM i parabordtennis i Vejle. Peter Rosenmeier, som til dagligt spiller i I.H. Aalborg, har revanche til gode i Rio de Janeiro, efter han måtte nøjes med bronze ved de Paralympiske Lege i London i 2012.

Han har tidligere vundet guld, da legene blev afholdt i Beijing i 2008, og nu ser han frem til at komme til Brasilien til sommer.

- Det er mit fjerde Paralympiske Lege og jeg har været så dygtig og heldig, at jeg har fået metal med hjem hver gang. Det håber jeg meget at kunne gentage i Rio, og allerhelst vil jeg selvfølgelig gerne ende øverst på podiet, siger han i pressemeddelelsen.

Udover Peter Rosenmeier er også længdespringer og sprinter Daniel Wagner Jørgensen og parabordtennisspiller Sophie Walløe udtaget til legene i Rio. De Paralympiske Lege afvikles fra den 7. -18. september i Rio de Janeiro. Danmark forventer at kunne sende en trup på mellem 20 og 30 atleter afsted til legene.

Flere nyheder fra TV2 Nord