Nordjyde blev udvalgt af Apple

En 18-årig nordjyde er en ud af tre danskere, som er blevet udvalgt af Apple til at deltage i deres årlige Worldwide Developers Conference.

Den 5. juni går turen til San Francisco for 18-årige Thomas Vagning fra Brønderslev. Han er en af Apples udvalgte blandt 3000 ansøgere, som får lov til at komme med til den årlige konference for udviklere. Kun 350 studerende fra hele verden har fået et scholarship til Apples konference.

- De er jo flere milliarder dollars værd, og det betyder jo, at det ligesom er nogle folk der ved hvad de laver. Så det at de anerkender, at det du gør, det egentligt er rigtig godt, det betyder en del, siger Thomas Vagning.

Til dagligt går Thomas Vagning på andet år på Aalborg Tekniske Gymnasium. Heldigvis falder konferencen ikke sammen med nogle af sommerens eksaminer.

Ved siden af uddannelsen har Thomas Vagning startet sit eget firma, hvor han laver IT-relaterede opgaver for virksomheder og organisationer. Derudover har han også tidligere udviklet et spil til iPad sammen med en klassekammerat.

Som en ansøgning til Apples konference skulle man udvikle en app, hvor man fortalte om sig selv. Thomas Vagning har siden han var 13 år, været begejstret for Apples produkter, og det har i flere år været en drøm at tage til konferencen.

- Det er da noget, som jeg har drømt om, siden jeg for nogle år tilbage så den originale iPad blive lanceret. Og så har jeg fuldt med på computeren, og har tænkt - der vil jeg over, fortæller Thomas Vagning.

Thomas Vagning mangler nu bare at finde nogle sponsorer, som kan være med til at dække omkostningerne for deltagelsen i konferencen. Men der er plads til at drømme stort ved den unge nordjyde.

- Et job hos Apple ville da aldrig skade, og det er også god marketing for min egen virksomhed, og så skader nye kontakter aldrig, siger Thomas Vagning.


Seneste nyt

fra Nordjylland