Besvimede på ruten: Nordjyde må udgå af verdens hårdeste cykelløb

Af helbredsmæssige årsager må Stig Nicolaysen opgive sit forsøg på at gennemføre verdens hårdeste cykelløb, Race Across America.

Det lykkedes ikke for nordjyske Stig Nicolaysen at gennemføre det berygtede ”Race Across America”, der målt på kilometer, tid og forhold bliver regnet som verdens hårdeste cykelløb.

- Efter flere dages hovedpine, vejrtrækningsproblemer, kvalme, fryse -og hedeture samt tiltagende siddesår kom kulminationen i går ved 17 tiden i nat dansk tid, da jeg cyklede mod Wolf Creek. Det sortnede for mine øjne, og da jeg måtte stoppe op, besvimede jeg. Heldigvis kom to af mine trofaste teammedlemmer - Joan og Søren - mig hurtigt til hjælp, og fik mig båret væk fra vejkanten, skriver Stig Nicolaysen på Facebook.

- Når man fysisk er udfordret ud over alle grænser, påvirkes man også mentalt, og begge dele har været den afgørende faktor for beslutningen om ikke at fortsætte med at cykle efter nu at have sovet i 8 timer, uddyber han.

Verdens mest ulykkelige person

Opgaven lød på 5.000 kilometer på cykel gennem to ørkener, 12 stater, fire tidszoner og over to bjergkæder på bare 12 døgn.

En opgave, Stig Nicolaysen nu har valgt at afstå fra – af sundhedsmæssige årsager.

- Jeg er verdens mest ulykkelige person og havde virkelig både håbet og troet, at det denne gang ville lykkedes at gennemføre Verdens hårdeste cykelløb. Men selv om denne del af målsætningen ikke lykkedes, er jeg taknemmelig og stolt over, at missionen om at inspirere til at sætte sig mål mod fremtiden, når man rammes af alvorlig sygdom som det skete for os, da Max fik kræft, er lykkedes og at det indtil nu er lykkedes at indsamle 136.500 kr til kræftramte børn gennem Børnecancerfonden, skriver han.

Læs hele Stig Nicolaysens beretning på Facebook herunder.

Anden gang blev ikke lykkens gang

Stig Nicolaysen deltog også i Race Across America i 2016. Her blev det til 3.850 kilometer i sadlen i løbet af ti døgn og syv timer, før han måtte give op 700 kilometer inden den endelige målstreg.

En sovende arm satte en stopper for nordjydens drøm om at gennemføre løbet, da det var for farligt for ham at fortsætte uden fuld kontrol over cyklen.

Race Across America blev kørt første gang i 1982 og er kørt hvert år siden. Løbet er næsten 5.000 kilometer langt og betegnes som verdens mest ekstreme cykelløb.

Til sammenligning skal rytterne i årets udgave af Tour de France tilbagelægge 3.460 kilometer på deres rundtur i Frankrig.


Seneste nyt

fra Nordjylland