Nordjyde for retten i stor sag om salg af kopivarer

Anklageren mener, at nordjyden har importeret og solgt tusindvis af produkter, som er kopivarer.

En 53-årig mand fra Vendsyssel sidder lige nu på anklagebænken i retten i Hjørring i en sag, hvor han tiltalt for at have importeret og solgt tusindvis af produkter, som er kopivarer.

Ifølge anklageskriftet har manden importeret og solgt billige kopier af mærkevarer for at sælge dem til danskerne til en langt lavere pris end originalerne. Han er derfor tiltalt for omfattende varemærkekrænkelse af særlig grov karakter og EU-varemærkeforordningens artikel 9.

Manden er anklaget for at blandt andet at have

  • Importeret flere hundrede kartoner cigaretter
  • Importeret flere tusinde parfumer
  • Importeret tusindvis af strømer, T-shirts, undertøj, sko med videre
  • Besiddet ca. 60 gram Amfetamin med henblik på videresalg
  • Ulovligt opbevaret fyrværkeri

Der er tale om forhold, der ligger tilbage i 2014.

Anklagen forklarede mandag morgen i retten i Hjørring, at det lange forløb fra 2014 og indtil nu skyldes sagens mange effekter, som løber op i 15.000 stykker.

Det er mærker som Chanel, Calvin Klein, Armani, Gucci, Hugo Boss, Lacoste, D&G, Diesel, H2O, Nike, Björkwin og Börn Borg, der er blevet kopieret.

I denne uge skal en række vidner afhøres i retten.

Salget af kopivarer er ifølge anklageskriftet sket fra en adresse i Frederikshavn og i Nørresundby.

H2O kræver erstatning

Anklagemyndigheden vil kræve, at den 53-årig mand skal betale erstatning og desuden godt 200.000 kroner i told og afgifter.

Det er op til de enkelte rettighedshavere efterfølgende at lægge sag an mod manden om erstatning, hvis han bliver dømt. Anklageren har ikke overblik over de mulig kravs omfang i kroner.

Indtil videre har H2O krævet erstatning på 100.000 kroner for krænkelse af deres varemærke.

Den 53-årige mand er tidligere dømt for lignende forhold. Han har også et forbud mod at sælge varer på markedspladser, som han tidligere i 2017 fik en dom i landsretten for at overtræde. 

Han nægter sig skyldig i alle forholdene på nær anklageren om amfetamin og et par enkelte overtrædelser af våbenbekeldgørelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland