Nordjyde strandet i Alicante: Det hører ingen steder hjemme

En stor gruppe flypassagerer blev lørdag indkvarteret på et hotel i Alicante efter at Norwegian aflyste deres fly hjem til Aalborg.

I Aabybro sidder Hanna Kjettrup og hendes søn Frederik søndag og tæller sammen, hvad det har kostet dem at komme hjem fra Alicante.

Efter at Norwegian lørdag ved 18-tiden aflyste det planlagte fly fra feriebyen og hjem til Aalborg, følte flere af passagererne nemlig, at de blev overladt til sig selv.

- I lufthavnen fortalte de os, at vi havde to muligheder: Vi kunne blive i Alicante og vente på det næste fly eller vi kunne selv ombooke vores fly hjem, fortæller Hanna Kjettrup.

De fleste anede ikke, hvad de skulle gøre og vidste ikke, hvordan de skulle komme hjem

- De fleste anede ikke, hvad de skulle gøre og vidste ikke, hvordan de skulle komme hjem.

Hanna og Frederik Kjettrup bookede selv billetter ved SAS til København og kom på den måde hjem til Nordjylland. Niels Elgaard valgte at blive i den sydeuropæiske varme – på et hotel. Søndag aften venter han stadig på at komme hjem – og på at få information fra Norwegian.

- Der har simpelthen været så dårlig information. Man får slet ikke noget at vide om hvad de foretager sig, får ingen beskeder. Du står der, fuldstændig på bar bund, og hvad skal man så, spørger han.

Ifølge Norwegians danske informationschef Daniel Kirchhoff prøvede selskabet at hjælpe selskabet efter bedste evne.

- Hvis der er nogen, der ikke føler, de har fået den hjælp, de har haft brug for, er det selvfølgelig beklageligt. Det er i det hele taget en ærgerlig situation, og vi beklager over for vores passagerer, at vi har måttet aflyse flyvningen.

Daniel Kirchhoff fortæller, at Norwegian sendte sms'er ud til alle deres passagerer, så snart det stod klart, at flyet var aflyst. Heri stod der blandt andet, hvilke muligheder passagererne havde. 

- I Norwegian gør vi altid, hvad vi kan for at hjælpe passagerer på bedst mulig måde i tilfælde af uregelmæssigheder. Da vi blev klar over situationen, sendte vi  en SMS til passagerne med information. For at få så mange hjem hurtigst muligt tilbød vi passagerne selv at booke om til en SAS-afgang samme aften, hvorefter at man ville få sine penge refunderet. Ellers kunne passagerer også ringe til vores kundeservice for at få hjælp til ombooking til en anden afgang mod Aalborg.

Hvis der er nogen, der ikke føler, de har fået den hjælp, de har haft brug for, er det selvfølgelig beklageligt

Alligevel oplevede flere, at de ikke fik den tilstrækkelige hjælp i lufthavnen. I Alicante vil Niels Elgaard nu ikke vente længere. Mandag flyver han til København. Ligesom Hanna Kjettrup på billetter, han selv har købt, og han kan føler sig svigtet af flyselskabet.

- Man skulle tro, man opholdt sig i Rusland. Det hører ingen steder hjemme. Jeg er chokeret, det kan jeg godt sige dig. At man slet ikke får noget som helst at vide. Bare bliver overladt til sig selv.

I Aabybro kan Hannah Kettrup konstatere, at det kostede hende næsten 10.000 kroner at arrangere sin egen hjemrejse. Penge som Norwegian endnu ikke ved, hvornår hun og de andre passagerer, der selv sørgede for at komme hjem til Danmark, får tilbage.

- Jeg har ikke et tidsperspektiv, men vi har konsulenter, der arbejder hårdt på at vende tilbage til vores kunder så hurtigt som muligt, siger Daniel Kirchhoff.


Seneste nyt

fra Nordjylland