Nordjyde under terror i London: Det gør mig utryg

En nordjysk kvinde var på arbejde i centrum af London, da et formodet terrorangreb fandt sted foran parlamentsbygningen.

Fire personer er dræbt og flere sårede, efter der onsdag eftermiddag lød et højt brag udenfor det britiske Parlament i London. Indtil videre anser politiet i London episoden ved parlamentet som terror. Det skriver en lang række britiske medier. 

Anna fra Aalborg, der lige nu er bosat i London, var midt i et møde med sit arbejde i en bygning ved navn One Horse Guard overfor Parlamentet, da hun og kollegerne pludselig over højttalerne fik at vide, at de skulle finde tilbage til deres plads. Fra kontoret kan hun konstant høre politisirener og helikoptere, og over højttalerne på hendes kontor har hun, siden episoden indtraf, kunnet følge med i, hvordan flere og flere dele af parlamentsbygningen er blevet lukket ned.

- Først tænkte jeg, ikke så meget om det. Vi ved, vi er i en højsikkerhedsbygning. Så vi troede først, det var en mindre ting. Så viser det sig, det er flere ting, der er sket samtidigt. Men lige nu ved vi ikke, hvad omfanget af det er. Der er en presset stemning, fortæller hun. Til daglig arbejder hun på et projekt for kabinetskontoret. 

 
 
Foto: Privatfoto

BBC beretter, at der tilsyneladende er tale om to forskellig episoder på samme tid. En bilist har angiveligt kørt flere personer ned på Westminister Bridge, mens en mand tæt på indgangen til Parlamentet angiveligt har stukket en betjent med en kniv.

- Det gør mig da utryg. Når man har sin hverdag i magtens centrum, hvor sådan nogle ting tit sker, så tænker man ofte over det. Når jeg skal ind på min arbejdsplads og igennem detektorer, så er det fordi, der er et problem. Når jeg går fra arbejde til Westminister station er der sikkerhedsstopler, så biler ikke kan køre ind på fortovet. Så ved man jo, at de er der af en grund, og jeg tænker altid på at gå på den rigtige side af de stolper. Det tror jeg, jeg kommer til at tænke endnu mere over fremover.

Den bygning, Anna sidder i, er ikke under lock-down, men hun har ikke turde forlade bygningen endnu. 

- Ærligt talt så ved jeg ikke, hvordan jeg kommer hjem. Jeg venter til bygningen er blevet erklæret helt åben, og de siger det er sikkert at gå ud. Jeg bor tre stationer fra Westminister, men jeg må ikke gå den vej, for det område er lukket af, og vi fik at vide, at det vil hindre poltiets arbejde, hvis vi går den vej.


Seneste nyt

fra Nordjylland