Nordjyde vinder sølv til EM i skills

Flisemureren Samuel Birk Axelsen fra Aalborg vandt sølv til EuroSkills 2018 i Budapest.

Der var stor dansk og nordjysk succes, da EM i skills, det såkaldte EuroSkills, blev afviklet fra den 26. til den 28. september. Den 20-årige nordjyde Samuel Birk Axelsen, som til daglig er flisemurer hos murerfirmaet Lund & Staun A/S i Svenstrup, kan nemlig tage en sølvmedalje med hjem fra konkurrencen. En medalje han fik overrakt til medaljeceremonien lørdag.

- Det er jo kæmpe stort. Det er noget af det vildeste, der nogensinde er sket for mig. Jeg har slet ikke turdet drømme om det. Det er så fedt, siger Samuel Birk Axelsen.

Og Samuel Birk Andersen havde masser af support på lægterne. Murerfirmaet havde nemlig sendt 15-20 medarbejdere afsted til Budapest for at støtte deres unge kollega.

Også Samuel Birk Andersens chef, Henrik Staun, havde taget turen til Ungarn, og han var pavestolt af sin unge medarbejder.

- For mig som arbejdsgiver er det her fantastisk, og han bliver en rollemodel for vores fremtidige lærlinge og håndværksfaget. Det kan vi trænge til. Men det er endnu mere vigtigt for Samuel at have fået den her anerkendelse, for verden udenfor er jo presset, og pengene er små i faget, siger Henrik Staun.

Samuel Birk Andersen var ikke den eneste nordjyde, der kunne tage hæder med hjem fra Budapest. Landbrugsmaskinemekaniker Ronni Larsen fra Hurup i Thy blev tildelt en såkaldt 'Medallion of Excellence', da han scorede over 700 af 800 mulige point.

Alt i alt bestod det danske landshold af 12 deltagere, hvoraf fem tog en medalje med hjem.


Seneste nyt

fra Nordjylland