Nordjyde vinder stor e-sportsturnering i England

Filthy Casuals efter sejren. Fra venstre mod højre: Jeppe Skou Nielsen, Casper Vissing og Kasper Østergaard Nielsen. Foto: PR Foto

Jeppe Skou Nielsen fra Mariager skal på bootcamp med nogle af verdens bedste computerspillere.

Jeppe Skou Nielsen fra Mariager var med da tre danske gamere i søndags vandt finalen i computerspillet Rocket League ved e-sportsturneringen Mountain Dew Game Fuel League i Birmingham. Efter en sejr på 4-1 i finalen over det hollandske mandskab, Scavenge Esports, kunne de tre unge mænd trække sig sejrrigt ud af opgøret.

- I starten var vi slet ikke klar over, at vi havde vundet, fordi pointsystemet ved turneringen var anderledes, end vi var vant til. Så vi troede egentlig, vi skulle spille videre, da vi pludselig fik at vide, at vi havde vundet. Det var selvfølgelig en fed følelse, for vi havde ikke spillet sammen før alle tre, fortæller Jeppe Skou Nielsen.

Til turneringen i England havde det danske hold, der tilsammen går under navnet Filthy Casuals, været nødt til at foretage en udskiftning. Aldin Hodzic fra Aalborg, som var med i kvalifikationsturneringen, kunne ikke deltage. Derfor måtte de hente Casper Vissing fra Køng på Sydsjælland ind som tredje mand. Den sidste spiller på holdet var Kasper Østergaard Nielsen fra Fårup ved Randers.

Om Rocket League

Det anmelderroste spil Rocket League er en hybrid mellem et fodbold- og bilspil, hvor to hold dyster i en hæsblæsende kamp. Det spilles med raketudstyrede biler, som gennem manøvrering på både jorden og i luften forsøger at få skubbet den store bold i modstanderens mål.

Det populære spil kan prale med over 150 ’Game of the Year’ priser og nomineringer verden over.

Den danske kvalifikationsturnering blev spillet i Aalborg i forbindelse med Starcade festivalen tidligere på måneden. I England var danskerne oppe imod hold fra Holland, Schweiz og England, der ligeledes havde vundet kvalifikationsturnering i deres respektive lande.

Med sejren kan Filthy Casuals se frem til en tur til USA, hvor de skal på bootcamp med det professionelle e-sportshold Dignitas. Dignitas er forsvarende verdensmestre i Rocket League, så gamerne fra Filthy Casuals får mulighed for at blive oplært af de allerbedste i verden. En mulighed, som Jeppe håber, kan føre til noget større.

- Jeg ser det som en stor mulighed. De er jo dobbelte verdensmestre, så vi kan helt sikkert lære noget af dem, siger Jeppe Skou Nielsen og tilføjer, at han håber bootcampen kan være med til at sikre ham en kontrakt med et større e-sportshold.

Turneringen blev afholdt som en del af den store Insomnia Gaming Festival i Birmingham, hvor der også blev dystet i mange andre e-sportsgrene. 

Finalen blev spillet i den såkaldte 'Big Betty', som er en lastbil, der kan laves om til en e-sportsarena. Foto: PR Foto

Forsiden lige nu