Nordjyder er bedst til at bruge håndværkerfradraget

Foto: geri-jean/sxc.hu

Det er borgere i Nordjylland, der benytter sig mest af håndværkerfradraget viser tal fra Skatteministeriet.

Håndværkerfradraget har levet en omtumlet tilværelse og kommer igen på den politiske dagsorden efter sommerferien. Men et af de faste holdepunkter - trods skiftende regler gennem årene - er, at fradraget er bredt folkeligt forankret og allermest populært i Nordjylland. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse. 

- Gennem hele Boligjobordningens levetid, har nordjyderne været mest vilde med at bruge håndværkerfradraget. Dermed hamres en solid pæl gennem det eklatante vås, der indimellem florerer i den politiske debat, om at det primært er et fradrag for højindkomstgrupperne nord for København, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

I 2015 lå landsgennemsnittet på at 12,4 procent af danskerne benyttede håndværkerfradraget. Samme år benyttede 13,9 procent af de skattepligtige i Nordjylland sig af håndværkerfradraget. I 2016 faldt anvendelsen i hele landet, da fradraget blev målrettet energirenovering. Her brugte 10 procent af nordjyderne fradraget, mens landsgennemsnittet lå på 8,5 procent. 

Begge år benyttede flest nordjyder sig altså at håndværkerfradraget. 

Har du et godt tip?