Nordjyder får hurtigere tog før tiden

Foto: Per Frank Paulsen

En forligskreds i Folketinget har besluttet at fremrykke forbedringer af jernbanen. Det får stor betydning i Nordjylland.

Strækningen mellem Aalborg og Langå bliver forbedret tidligere, end det var planlagt.

Det har et flertal i Folketinget besluttet i dag.

En række investeringer i forbindelse med togfonden er blevet fremrykket, og en af dem indebærer, at strækningen mellem Aalborg og Langå og dermed også Aalborg og Hobro får en overhaling før tid. Det kommer nu til at ske i 2018-2019 i stedet for i 2020-2024.

Investeringen i den strækning alene kommer til at koste 886 millioner kroner.

- At det nu lykkes at fremrykke en række forbedringer af den danske jernbane, herunder stækningen fra Langå til Aalborg er kolossalt positivt, siger trafikpolitisk ordfører Rasmus Prehn (S).

- For det første får Nordjyderne glæde af hurtigere og mere komfortable togrejser før tid, for det andet sikrer vi, at den tid, passagererne skal forstyrres og chikaneres af jernbanearbejde minimeres - og sidst, men ikke mindst, skaber det hurtigere nogle gode nordjyske arbejdspladser, når et projekt til 886 millioner fremrykkes med flere år. Det kan vi godt tillade os at glæde os over i Nordjylland. Det er mere for pengene - hurtigere, mener han.

Forligskredsen bag beslutningen om at fremrykke investeringen består af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Flere nyheder fra TV2 Nord