Nordjyder forsikrer deres kæledyr

Vi får flere og flere kæledyr - og vi bliver mere og mere bange for, at de kommer alvorligt til skade. Et nordjysk forsikringsselskab var først til at forsikre dyr mod død og sygdom og har nu en hel afdeling alene til dyreforsikringer.

Jytte Mermolja i Nørresundby synes slet ikke, at hun havde noget valg, da hun opdagede, at hun kunne forsikre hunden Cinco og katten Jesper

-Jeg mistede min mand for fem år siden, og nu er hunden og katten mine bedste guldklumper. Jeg kan næsten ikke forestille mig et liv uden dem, så derfor har jeg forsikret dem mod sygdom, siger Jytte Mermolja.

Heidi Dahl Jensen i Aars kunne heller ikke forestille sig at have en hund, der ikke er forsikret mod sygdom.

-De fleste hundeejere ved, hvor dyrt, det kan blive at stå med en hund med et sprængt korsbånd eller et maveonde fredag aften, siger Heidi Dahl Jensen, der har to store Berner Sennen-hunde.

Himmerland Forsikring var med fra starten, da kæledyrsforsikringerne kom på markedet for 12 år siden. I dag har selskabet en særlig afdeling, Dyrekassen Danmark, med ti ansatte kun til at tage sig af dyreforsikringer.

-Vi var det første selskab, der var specialiserede inden for hunde og katte. Og der bliver flere og flere mennesker, der ønsker at forsikre deres kæledyr. Hunden er jo nærmest et familiemedlem i dag, siger Merete Leth, afdelingschef i Dyrekassen i Himmerland Forsikring.

Forsikring mod et kæledyrs sygdom koster fra 1000 kroner til 2500 kroner om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland