Nordjyder gider ikke påskelam

På trods af at mange måske mener, at der her i påsken skal serveres lam til middagen, så er det faktisk de færreste nordjyder, der gider at spise lammekød.

Lammekød er tilsyneladende ikke synderligt populært hos nordjyderne. Mens man i København i gennemsnit spiser 3,6 kilo lammekød om året, spiser nordjyderne kun 600 gram årligt. Det viser tal fra Landsforeningen for Dansk Fåreavl.

Fåreavler Erik Viktor har avlet får ved Serritslev i 13 år. Han sælger alt sit kød til slagtere på Sjælland. Han tror, at det er prisen på kødet, som afskrækker nordjyderne.

- Jeg tror egentlig, at nordjyderne er for nærrige. Der er mange, der har spurgt mig om prisen på mine lam, men når jeg så kommer med en pris, så synes de, at det er alt for dyrt, siger han.

På restaurant Kopp og Ko i Hals kender man også godt til nordjydernes skepsis overfor lam. Her skyder man på, at det er en kombination af pris og smag, som holder nordjyderne fra at spise lammekød.

- Folk har måske den her idé om, at lam smager af gammel uldtrøje, og det er jo en skrøne, for i dag er lammene jo så unge, når de bliver slagtet, at de slet ikke smager på den måde, siger kokken Mikael Christensen.

Prisen for en dansk lammekølle ligger på omkring 200 kroner per kilo.

Om året spiser vi danskere i landsgennemsnit 1,3 kilo lammekød. Til sammenligning spiser vi i snit 29 kilo oksekød om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland