Nordjyder kører for stærkt ved vejarbejde

Foto: Robert Bedsted (arkivfoto)

Mange nordjyder kører for stærkt på steder med vejarbejde. En ny konkurrence skal være med til at få farten sat ned.

Foden hviler lidt for tungt på speederen, når de nordjyske bilister passerer steder, hvor der bliver udført vejarbejde. Derfor har Vejdirektoratet nu søsat en konkurrence, som skal få farten til at falde.

Vejdirektoratet har opsat måleudstyr ved Svenstrup, hvor et vejkryds i øjeblikket er ved at blive bygget om. Statistikken viser indtil videre, at 44 procent af bilisterne overskrider fartgrænsen, når de passerer vejarbejdet.

De nordjyske bilister skal nu konkurrere med bilister fra andre landsdele om at køre pænt. Konkurrencen, som begyndte mandag, er sat i verden, fordi der stadig sker for mange uheld på steder med vejarbejde.

- Det gælder om at køre sikkert og ansvarligt, hvis man vil vinde konkurrencen. For selv om det generelt set går den rigtige vej med trafiksikkerheden herhjemme, er der stadig alt for mange, der kører galt ved vejarbejder. Så kampagnens budskab er meget klart: Overhold farten, så kommer alle nemt og sikkert frem, siger trafikdirektør Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet.

Statistikken fra vejarbejdet ved Svenstrup viser, at det særligt er i nattetimerne, at bilisterne træder for hårdt på speederen. Klokken 03.00 natten til tirsdag kørte bilisterne gennemsnitlig 11 km/t for stærkt.

Flere nyheder fra TV2 Nord