Nordjyder kæmper om at have landets bedste idé

Over 100 unge nordjyder er med ved Danish Entrepreneurship Award 2017 i Fredericia.

Det flyder over med gode idéer, når 7000 unge med iværksætterdrømme i dag mødes i Fredericia og kæmper mod hinanden i fem forskellige konkurrencer. 109 af dem er elever og studerende fra Nordjylland.

På konferencen, som Fonden for Entreprenørskab står bag, har deltagerne mulighed for at vise sig frem foran et publikum, der består af erfarne erhvervsfolk.

- Alle deltagerne har i lang tid arbejdet målrettet med at udvikle deres idé, som de kommer til at præsentere i det perfekte miljø til Danish Entrepreneurship Award, siger Camilla Ryge Leth, der er projektleder.

Den største konkurrence er en idékonkurrence, hvor flere end 2000 deltagere er med. En anden populær konkurrence er opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever fra 6. og 7. klasse.

Iværksættere som Ilse Jacobsen og Tommy Ahlers deler ud af deres erfaring, ligesom erhvervsminister Brian Mikkelsen åbner gildet.

- I år har vi lagt særlig vægt på at give de unge mere feedback, så de kan gå hjem med endnu mere erfaring, siger Camilla Ryge Leth.

Elever fra Thorsgaard Efterskole, EUC Nord, Friskolen Skallerup, EUC Nordvest, Aalborg Tekniske Gymnasium og UCN er afsted torsdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland