Nordjyder klar til DM-finaler

Der bliver nordjysk deltagelse i tre af de fem finaler ved de danske mesterskaber i badminton. Skagboen Kamilla Rytter-Juhl er i to af finalerne.

I damesingle skal den tidligere Triton Aalborg spiller Nanna Brosolat op mod verdens ranglistens nummer 1, Tine Rasmussen. De to mødtes også i finalen sidste år i Frederikshavn, og her tabte Brosolat stort. Rasmussen er også storfavorit i finalen søndag.

Nanna Brosolat, som er andenseedet i turneringen, vandt overbevisende i lørdagens semifinale. Her slog hun Camilla Overgaard fra Skælskør med 21-10 21-15.

Også i mixeddouble og damedouble er der nordjysk deltagelse i søndagens finaler. I begge tilfælde er det Kamilla Rytter-Juhl, som er med.

I mixeddouble er hun storfavorit sammen med makkeren Thomas Laybourn. I damedouble spillede hun sig lørdag i finalen sammen med Lena Frier Kristiansen.

I herresingle havde stortalentet Jan Ø. Jørgensen fra Aalborg også mulighed for at spille sig i finalen, men Jørgensen tabte overraskende til Peter Mikkelsen, som møder Peter Gade i finalen.