Nordjyder ræser forbi vejarbejde

Næsten hver femte nordjyde kører for stærkt, når de passerer vejarbejde i trafikken.

Nordjyderne er slemme til at glemme at lette på speederen, når de kører forbi vejarbejde. 17 procent siger, at de direkte kører for stærkt. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Kun i Region Midtjylland er bilisterne værre. Her kører 19 procent for stærkt ved vejarbejde.

- Det kan godt være, at det er irriterende, at man skal sænke farten uanset, om der er arbejdere at se på strækningen. Men hvert år ser vi flere færdselsuheld på vejene, hvoraf nogle formentlig kunne være undgået, hvis man havde holdt afstand og sænket farten. Det kommer både bilisterne og arbejderne på strækningen til gode, og kan potentielt set redde menneskeliv, siger Kim Rud-Petersen, der er Koncerndirektør Nordic, i Gjensidige Forsikring.

De mange fartbilister kan være et tegn på, at danskerne er utilfredse med fartgrænserne. I hvert fald svarer godt halvdelen af danskerne, at de mener, at fartgrænserne ved vejarbejde er for lave.

Alligevel svarer 53 procent af nordjyderne i undersøgelsen, at der skal laves yderligere lovgivning for at forbedre sikkerheden og få sænket farten ved vejarbejde.


Seneste nyt

fra Nordjylland