Nordjyder ser frem til samarbejde med ny minister

Esben Lunde Larsen er ny Miljø og fødevareminister. Foto: Steen Brogaard

Simon Kollerup, nordjysk folketingsmedlem for socialdemokratiet.

Niels Vestergaard Salling, formand for LandBoNord. Foto: Pressefoto

1 af 3

Ministertaburetten i Miljø- og fødevareministeriet har været en omdiskuteret post på det seneste. Både kritikere og støttere af Eva Kjers fratrædelse ser frem til samarbejdet med den nye minister.

Statsministeren præsenterede mandag en ny Miljø- og fødevareminister, der skal overtage Eva Kjer Hansens meget omtalte ministertaburet. Den nye minister på området er Esben Lunde Larsen, der dermed forlader uddannelses- og forskningsministeriet.

- Vi har haft et godt samarbejde med Eva Kjer Hansen, og jeg er ked af, at hun måtte trække sig. Nu er det Esben Lunde Larsen, som vi skal fortsætte det gode samarbejde med, og det glæder jeg mig til, siger formand for LandboNord Niels Vestergaard Salling. 

Flere har været kritiske over for at Eva Kjer Hansen skulle forlade ministerposten på baggrund af den netop vedtagne landbrugspakke, heriblandt LandboNord. De mener, at det var meget ærgerligt, men nu er klar til at starte et godt samararbejde med den nye minister. De starter med at invitere ham en tur til Nordjylland.

På den anden side af kritikken har man kunne finde det socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup. Han mener, at det kun er rimeligt, at Eva Kjer Hansen går af, efter at have misinformeret folketinget omkring det grønne plus i landbrugspakken.

- Jeg ser frem til at godt samarbejde med Esben. Jeg håber han kan skabe ro på området, og derudover finde en god balance mellem landbrug og miljø, siger det nordjyske folketingsmedlem Simon Kollerup (S). 

Udover at Esben Lunde Larsen overtager Miljø- og fødevareministeriet, så er Europaparlamentarikeren Ulla Tørnes kaldt hjem for overtage uddannelses- og forskningsministeriet fra Esben Lunde Larsen. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord