Nordjyder siger nej til druk på Blå Mandag

02:26

Nordjyder mener, i langt højere grad end resten af landet, at alkohol og Blå Mandag ikke hører sammen.

Når de unge holde Blå Mandag, skal det ikke være med alkohol, mener nordjyderne i høj grad. Foto: Aalborg City

1 af 2

En ny undersøgelse viser store regionale forskelle på folks holdninger til, om konfirmander må drikke på Blå Mandag. Nordjyderne siger i høj grad nej.

Med foråets komme vælter der mandag efter mandag nyudklækkede konfirmander ud i gader og forlystelsesparker. Her er fest og glade dage, men er det egentlig ok at blande alkohol ind i mandagens festligheder?

Spørger man danskerne, er der store regionale forskelle i holdningen til, om konfirmander skal have lov at drikke alkohol på Blå Mandag. En ny Megafon-måling, som er lavet for TV2, viser, at nordjyderne er de danskere, der mindst synes om, at konfirmander drikker.

I undersøgelsen svarer hele 74 procent af de adspurgte nordjyder, at konfirmander slet ikke bør drikke alkohol på Blå Mandag. Landsgennemsnittet er 57 procent, og i Region Hovedstaden, som er mest afslappede over for alkohol, er tallet kun 44 procent.

22 procent af nordjyderne mener dog, det er ok, at konfirmanderne får et enkelt glas eller to. Det er der 33 procent af københavnerne og 29 procent på landsplan, der er enige i.

Hel 17 procent af københavnerne mener, at det er i orden, at konfiormanderne drikker og bliver en smule berusede. Det er der i gennemsnit 11 procent på landsplan og kun 3 procent i Region Nordjylland, der mener.

Denne mandag er konfirmander fra Hjallerup i Aalborg for at slå sig løs. Her var der ingen intentioner om så meget som at snuse til en øl.

Det gør man bare ikke på en Blå mandag

- Det gør man bare ikke sådan på en Blå mandag, siger Marcus Villadsen fra Hjallerup Skole.

- Det er lidt for meget, hvis man begynder på det allerede. Jeg synes, man skal vente nogle år, stemmer klassekammeraten Laust Uhrenholt i.

En af de forældre, der er taget med fra Hjallerup glæder sig over, at konfirmanderne ikke interesserer sig for alkohol. Det er nemlig helt i tråd med forældrenes holdning.

- Det er klart noget, vi tager afstand fra. De kan tidligt nok komme til at drikke, når de bliver ældre. Det er holdningen i syvende klasse på Hjallerup Skole, at det gør man ikke på Blå Mandag, siger Torben Poulsen.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord