Nordjyder skal komme diabetes i forkøbet

[color=#000000]Om ti år lider hver tiende nordjyde af diabetes. Tallene kommer fra Diabetesforeningen, der mener, at sukkersyge er en epidemi. I Aalborg prøver de ændre på de tal.[/color]

Der er næsten 35.000 diabetikere i Nordjylland og i 2025 regner Diabetesforeningen med, at der er dobbelt så mange.

- Jeg tror, det handler om vores livsstil. Vi motionerer mindre, og vi har nem adgang til mad, så vi kommer også til at spise for meget. Det stiger lidt i takt med, at overvægten også er stigende, siger diætist ved Sundhedscenter Aalborg Lone Landvad.

Som et nyt tiltag har Sundhedscenter Aalborg indført et tilbud, der skal hjælpe prædiabetikere. Altså dem, der er på vej til at få diabetes.

- Des før de kommer i gang, des større er chancen for, at de aldrig nogensinde får diabetes, eller den i hvert fald bliver udskudt i mange år, siger Lone Landvad.

Hvis man allerede har diabetes, har sundhedscentret også et tilbud, hvor en diætist, en fysioterapeut og en sygeplejerske leder en mod en bedre livsstil i et forløb på 11 uger.

Erik Larsen på 69 år har netop afsluttet sådan et forløb. Han har haft diabetes i 16 år, og udover han har tabt 10 kilo, har forløbet gjort, at han nu kan sætte sin daglige dosis medicin ned til halvdelen, end hvad den har været.

- Jeg har lært at leve med det, og nu får jeg det bedste mulige ud af det. Man kan sige, at jeg er kommet ud af busken i stedet for bare at sidde derhjemme og trykke på fjernbetjeningen, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland