Nordjyder snyder mest

Foto: TV2/Nord

En ny rapport viser, at danskerne årligt svindler med forsikringen for 2 milliarder kroner. Og nordjyderne er værst. Det går ud over de ærlige betalere, mener Tryg.

I gennemsnit har 12 procent af alle danskere snydt med forsikringen. Men det står endnu værre til i Nordjylland. Her har hele 38 procent flere end landsgennemsnittet nemlig begået forsikringssvindel. Det viser nye tal fra en rapport lavet af Forsikring & Pension.

Forsikring & Pension har i alt spurgt 3.000 danskere mellem 18 og 74 år om de har begået forsikrinssvindel, og her svarer omkring hver niende dansker altså, at de har. I to regioner - Nordjylland og Hovedstaden - er der dog flere snydere end generelt.

- Dem, der svindler, gør det bevidst med egen vinding for øje. De tænker ikke over, at det faktisk er der deres venner og familie, de stjæler fra, fordi de ender med at betale mere for deres forsikring, siger Bernhard Lindholm, der er afdelingsleder for forsikringsselskabet Tryg, til Berlingske Nyhedsbureau.

Det vurderes, at omfanget af forsikringssvindel når helt op omkring 2 milliarder kroner om året. Og forsikringsselskabernes øgede udgifter tjenes så hjem ved dyrere forsikring for alle.

Rapporten har undersøgt danskernes svindel inden for motorforsikring, indboforsikring og ulykkesforsikring. En af de mest almindelige forklaringer på svindlen er, at man allerede har betalt meget i forsikring og derfor mener, man fortjener lidt ekstra i forsikringspræmie.

Svindlen

Forsikringssvindel i forhold til landsgennemsnittet på 12 procent:

- Nordjylland + 38 procent
- Hovedstaden + 3 procent
- Midtjylland - 6 procent
- Syddanmark - 7 procent
- Sjælland - 11 procent