Nordjyder til DM i SOSU

Foto: SOSU Nord

To elever fra SOSU Nord er blevet regionsmestre og er kar til DM.

Det handler om hygiejne, medicinhåndtering og kommunikation, når danske SOSU-elever konkurrerer om at være bedst til deres fag. Tanja Sørensen og Mette Fjelsted fra SOSU Nord er så gode til de discipliner, at de nu kan kalde sig regionsmestre i SOSU og samtidig har kvalificeret sig til DM, der afholdes til januar.

Regionsmesterskabet kom i hus 4. oktober på Randers Social- og Sundhedsskole, hvor de dystede mod elever fra SOSU Randers og fra SOSU STV, der dækker Skive, Thisted og Viborg.

Opgaven eleverne skulle løse, gik i år ud på, at hjælpe to patienter på et hospital. Den ene, Thomas, skulle blandt andet lære at tage sin astmamedicin, og den anden, Knud havde sclerose og var blevet indlagt med feber. Knud skulle blandt andet have et sengebad, og midt i det hele kom hans datter og var meget oprevet over ikke at være blevet informeret om indlæggelsen.

- Der blev virkelig stillet krav til elevernes færdigheder, og deres faglighed kom i spil på en rigtig spændende måde. Det er altid enormt inspirerende at overvære, og vi er selvfølgelig utroligt stolte af, at de nordjyske regionsmestre kommer fra SOSU Nord, udtaler vicedirektør Anja Viegh Jørgensen.

Næste stop er Danmarksmesterskaberne i SOSU, som afholdes til januar, som en del af DM i SKILLS, hvor ca. 35 erhvervsuddannelser over tre dage konkurrere om DM titlen indenfor hvert deres fag.

- Det er en rigtig god måde at få vist faget frem på. Det kan godt være svært at få forklaret hvad man egentlig går og laver ellers, så jeg glæder mig faktisk rigtigt meget. Jeg glæder mig både til at vise vores fag frem og vise hvad vi kan, men også til at se hvad tømrerne og murerne kan, siger Tanja Sørensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord