Nordjyder vil bygge bro

Femern A/S og Femern Belt Development inviterede tirsdag eftermiddag nordjyske virksomheder, der er interesseret i at deltage i byggeriet af Femern Bælt forbindelsen som underleverandører, til møde i Aalborg.

På mødet blev de cirka 80 fremmødte informeret om, hvordan virksomhederne får åbnet de rigtige døre til at få del i arbejdet med forbindelsen.

For når først de store entreprenørvirksomheder starter byggearbejdet, bliver der god brug for alt lige fra for eksempel beton og stål til catering.

- Vi skal bruge virksomheder fra hele landet, det er klart, når flere end 3000 mennesker skal arbejde med det her i en seks års periode i Rødbyhavn. Vi går efter alle kvalificerede - også nordjyder, siger Ajs Dam, kommunikationschef, Femern A/S.

En af de mange, der tirsdag var mødt frem for at høre nærmere og byde ind, havde taget turen til Scandic Hotel i Aalborg fra Thyborøn.

- Jeg går efter servicering af fartøjer, men også mange andre opgaver kan være interessant, det er primært serviceopgaver, vi går efter, siger Lars Sylvester, projektleder, Northsea Offshore, Thyborøn.

Byggeriet af Femern-forbindelsen er budgetteret til at koste 41 milliarder kroner.

Flere nyheder fra TV2 Nord