Nordjyder vil have stegt flæsk

Nordjyderne er ikke i tvivl - Danmarks kommende nationalret skal være stegt flæsk med persillesauce.

I Danmark har vi allerede en nationalsang og en nationalfugl. Nu vil fødevareminister Dan Jørgensen (S) også have udpeget en nationalret.

Derfor har vi i dag spurgt nordjyderne, hvilken ret de foretrækker som Danmarks kommende nationalret. Og her er nordjyderne ikke i tvivl. Langt størstedelen af de 133 kommentarer på vores Facebook-profil peger på "Stegt flæsk med persillesauce." I alt 70 nordjyder har skrevet stegt flæsk.

På de efterfølgende pladser kommer retter som boller i karry, millionbøf, flæskesteg, frikadeller, tarteletter, hakkebøf og smørebrød.

/

Kåringen af Danmarks nationalret sker på baggrund af en afstemning i to faser. Først en regional afstemning og derefter en landsdækkende.

På baggrund af danskernes forslag til retter vil kokke fra otte regioner fortolke tre hverdagsretter. Kokkene er lokalt forankret i regionerne og kan bruge lokalt producerede råvarer i deres retter, og retterne skal være kendte og appellere til danskerne.

De otte finaleretter indgår i en national afstemning, som alle kan deltage i. 20 november bliver Danmarks nationalret kåret.


Seneste nyt

fra Nordjylland