Nordjyder vilde med solarium

Mens cirka 42 procent af de 15-25-årige nordjyder bruger solarium, er det samme tal for hovedstaden kun 21 procent.

Det viser en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, som blandt andet har sammenlignet de 15-25-åriges solarievaner i de fem regioner.

På toppen af listen med flest solariebrugere ligger Nordjylland. Her har 42 procent af de 15-25-årige været i solarium det seneste år, mens Sjælland er lige i hælene med 38 procent. I Syddanmark er det 35 procent, Midtjylland 30 procent og Hovedstaden 21 procent.

En del af forklaringen på, at så mange færre bruger solarium i hovedstaden, skal ifølge Michael Kaster, der er privatpraktiserende psykolog og børnesagkyndig, findes i, at man nemmere kan slippe af sted med at skille sig ud i storbyen:

-Den kulturelle mangfoldinghed, som er til stede i storbyen, er ikke til stede på landet - og heller ikke i Nordjylland. I storbyen er der mulighed for at tilhøre mange subkulturer, mens det i provinsen kan være meget mere entydigt, at man skal bruge solarium, siger Michael Kaster.

Så selv om de unge godt ved, at solarier kan være skadelige, skal der mere end viden til, for at de ændrer vaner. Det skal være utrendy at bruge solarium. Og der kommer man ikke uden om, at der rykkes først på de nye trends i Hovedstadsområdet.

-Uden at skulle tale dårligt om provinsen, så er de ikke først, når det gælder nye strømninger og nye tendenser inden for mode, siger Michael Kaster.


Seneste nyt

fra Nordjylland