Nordjydere kan behandles for angst og depression over nettet

En ny type behandling over internettet giver nordjyderne mulighed for at behandle angst og depression hjemme i stuen.

Lider du af angst eller depression i mindre grad, men kan du ikke overskue at tale med en psykolog? Så er et nyt tilbud i Region Nordjylland måske noget, du bør overveje. 

Fra marts tilbyder Region Nordjylland psykologisk behandling via Internetpsykiatrien.

På den måde kan man få behandlet panikangst, socialfobi, enkelte fobier og let til moderat depression hjemme fra ens eget hjem. 

- Vores fornemste opgave er at sætte patienterne først. Med Internetpsykiatrien gør vi netop det. Patienten kan få behandling derhjemme i stuen, præcis når det passer den enkelte - uden at patienten skal tage fri fra arbejde eller studier, siger regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman (S).

Gode erfaringer fra Syddanmark

Systemet blev først taget i brug af Region Syddanmark i 2015, og der har været så gode erfaringer med Internetpsykiatrien, at det nu bliver udbredt til resten af landet.

- Jeg håber og tror på, at Internetpsykiatrien også vil kunne hjælpe de nordjyske borgere. Ligesom den nordjyske model for telemedicin til KOL-patienter er blevet gjort landsdækkende, så er udbredelsen af Internetpsykiatri ligeledes et rigtig godt eksempel på, hvordan vi deler og udbreder gode erfaringer på tværs af regionerne, siger Ulla Astman.

Behandling via computeren

På hjemmesiden www.internetpsykiatrien.dk kan borgeren udfylde et spørgeskema, som bliver gennemgået af psykologer i Internetpsykiatrien. Hvis de vurderer, at den enkelte vil have gavn af tilbuddet, så påbegyndes behandlingen med en videosamtale med en psykolog.

Selve behandlingen foregår i et computerprogram, hvor borgeren skal igennem en række behandlingstrin med tilhørende daglige øvelser.

I behandlingen arbejder man med sine tankemønstre. Behandlingsformen er baseret på kognitiv adfærdsterapi.

Under hele forløbet bliver borgeren fulgt skriftligt af den samme psykolog, som vedkommende talte med i den indledende videosamtale.

Behandlingen varer typisk 10-12 uger og afsluttes med endnu en videosamtale.

Behandling i Internetpsykiatrien er gratis og drives af Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland