Nordjyderne bruger lidt flere penge på vinterferien i år

Vi skruer lidt op for forbruget ved dette års vinterferie. Alligevel er vi dem der er mest tilbageholdne med at skrue op for forbruget.

Af de nordjyder, der holder vinterferie, har tre ud af ti tænkt sig at bruge flere penge på ferien i februar i år sammenlignet med 2010. Kun 16 pct. forventer at bruge færre penge på vinterferien i år. Det oplyser Hotels.com i en pressemeddelelse.

Noget tyder på, at finanskrisen er ved at klinge af, og at nordjyderne har fået flere penge på lommen. 30 pct. af de nordjyder, der holder vinterferie, forventer således at bruge flere penge på årets vinterferie sammenlignet med sidste år. Hver anden (48 pct.) regner med at spendere ligeså mange penge som i 2010, mens kun 16 pct. planlægger at bruge færre penge i år. 

Det viser en undersøgelse om danskernes ferievaner foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt 1.162 danskere. Hotels.com tilbyder hotelbooking på mere end 130.000 hoteller verden over.

Selvom nordjyderne skruer lidt op for forbruget i vinterferien i år, er de de mest tilbageholdende set på landsplan, hvor 43 pct. forventer at skrue op for forbruget. Særligt indbyggerne i Region Hovedstaden har spenderbukserne på. Her forventer halvdelen (50 pct.) af dem, der tager på vinterferie, at bruge flere penge på årets vinterferie, mens kun 12 pct. skærer i budgettet.

Eva Steensig, sociolog og forbrugsekspert fra Lighthouse Cph finder årsagen i, at nordjyderne er hårdere ramt af blandt andet arbejdsløshed end københavnerne:

- De regionale forskelle skyldes især, at københavnerne har fået troen på, at forbruget igen kan sættes op, mens nordjyderne, som er hårdere ramt af bl.a. arbejdsløshed, er lidt mere forsigtige med at brænde pengene af, siger Eva Steensig i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland